Vad händer efter pol.kand? – Del 1

För att visa på vilka möjligheter som finns efter avslutad utbildning har UPS intervjuat några av föreningens alumner. Först ut är Anton Severin som avlade sin politices kandidatexamen 2013 och politices masterexamen 2015.

Var jobbar du och vilka är dina arbetsuppgifter?
– Jag arbetar för kommunikationsbyrån Gullers Grupp på distans från Washington, DC. Som kommunikationskonsult hjälper jag globala företag, branschföreningar och myndigheter att lösa public affairs- och kommunikationsutmaningar. De senaste åren har jag bl.a. rådgivit en internationell branschförening under en omfattande svensk marknadsomregleringsprocess och hjälpt ett globalt företag att positionera sig som en ledande innovatör inom svensk kollektivtrafik.

Hur har din väg från pol.kand-examen till nuvarande arbete sett ut? 
– Omedelbart efter avslutad pol.kand-examen sökte jag och kom in på mastersprogrammet i Uppsala. Jag praktiserade på Gullers Grupp under min sista termin och blev därefter erbjuden en tjänst. Jag arbetade på byråns Stockholmskontor fram till april 2017 då jag flyttade till Washington, DC.

Vilket är ditt bästa pol.kand-minne?
– Mina bästa minnen från tiden vid pol.kand kommer ifrån insparksveckorna som recce och fadder, samt åtskilliga mitterminsfester, gasquer, tisdagar på Snerikes och torsdagar på Stocken med personer som jag många år senare fortfarande räknar bland mina bästa vänner.

Vad på programmet har du haft mest användning av i ditt yrkesliv? 
– Att på kort tid kunna ta till mig, analysera och summera stora textmängder lärde jag mig vid – pol.kand-programmet och är en förmåga som jag dagligen har nytta av. Praktiken i den amerikanska kongressens representanthus informerade mina senare karriärvägval och utbytesåret vid University of Miami gav många livserfarenheter som ledde fram till beslutet att bosätta mig i USA.

Vilket tips skulle du ge till dem som funderar på att börja pol.kand i Uppsala?
– Njut absolut av studentlivet till fullo, men kom ihåg att tiden i Uppsala går fort. Att ta steget från studentliv till karriärliv kan vara svårt så börja tidigt fundera på vad du kan göra för att underlätta övergången. Som pol.kand-student i Uppsala har du goda chanser att landa en fantastisk praktikplats. Men ta även tillfället i akt att stärka ditt CV under studietiden genom, exempelvis, engagemang i studentföreningar eller genom att skriva din C-uppsats på ett ämne som en framtida önskearbetsgivare är intresserad av. Det kommer att skilja dig från mängden när det är dags att söka jobb.

Anton tipsar även om att söka till Gullers Grupps traineeprogram inför hösten (senaste ansökningsdag är 15 april). Det går även att söka praktikplats till hösten, vilket har goda förutsättningar att leda till fortsatt anställning! För mer info, se: https://www.gullerstrainee.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s