VAD HÄNDER EFTER POL.KAND? – DEL 3

Nu är det dags för den sista intervjun i UPS intervjuserie med alumner, denna gång med Anders Thor som avlade sin politices kandidatexamen vid årsskiftet 2010/2011.

Var jobbar du och vilka är dina arbetsuppgifter?
– Jag jobbar som talskrivare, formellt politisk sakkunnig, åt statsministern. Mina arbetsuppgifter är att sammanställa vad statsministern vill ha med i sina tal, men också ta fram andra texter och underlag.

Hur har din väg från pol.kand-examen till nuvarande arbete sett ut?
– Redan under pol kand-tiden började jag skriva politiska texter, och ”bloggade” (på den tiden folk fortfarande gjorde det), först på en blogg som drevs av andra pol kandare, sedan på en sida som hette Alliansfritt Sverige. I slutet av mina studier jobbade jag parallellt som kampanjmakare för Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting, och i samma veva som jag lade fram min C-uppsats började jag arbeta på Gullers Grupp som kommunikationskonsult. Men jag längtade tillbaka till politiken, och började jobba som talskrivare för Socialdemokraterna redan hösten 2011.

Vilket är ditt bästa pol.kand-minne?
– Jag var ordförande för FoKen (nuvarande EKen), och minns hur vi gradvis ökade svårighetsgraden på inriktningen för gaskerna – där ”Jordens undergång” och ”Absurd” kanske var de som tvingade fram de mest intressanta utstyrslarna. Som motvikt mot den ”finkultur” i form av teater- och operabesök som vi sa att vi skulle arrangera (men nästan aldrig gjorde) så anordnade vi också en fulkulturkväll, som började med drickande av häxblandning i en park, och avslutade med karaoke på ett utav Uppsalas mest suspekta ställen.

Vad på programmet har du haft mest användning av i ditt yrkesliv?
– Vännerna.

Vilket tips skulle du ge till dem som funderar på att börja pol.kand i Uppsala?
– Se inte dina klasskamrater som framtida konkurrenter om jobb – tvärtom kommer de troligtvis bli den bästa hjälpen du kan få att hitta det jobb du drömmer om. Så om du stöter på någon som verkar supersmart och duktig, bli inte avundsjuk – bli vänner.

31913755_1894910520584235_4568455995772108800_o

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s