VAD HÄNDER EFTER POL.KAND? DEL 1

Intresserad av vad som händer efter Polkand? Kolla hit! Först ut i vår intervjuserie är Gustav. Gustav tog sin Polkand examen 2013 och läste därefter masterprogrammet. Gustav jobbar idag på Myndigheten för press, radio och tv (MPRT).

Var jobbar du och vilka är dina arbetsuppgifter?

Jag jobbar på Myndigheten för press, radio och tv (MPRT). En statlig myndighet under Kulturdepartementet. Mina arbetsuppgifter innefattar bland annat utövning och samordning av tillsyn över radio- och tv-verksamhet i samverkan med granskningsnämnden för tv och radio. Så jag tittar mycket på tv och lyssnar mycket på radio på jobbet. Utöver det har jag ett myndighetsövergripande områdesansvar för lokala medier och har arbetet med ett regeringsuppdrag för att främja lokaljournalistik.

Hur har din väg från pol.kand-examen till nuvarande arbete sett ut?

Jag tog ut min pol.kand-examen våren 2013. Hösten 2013 började jag på det tvååriga politices master-programmet vid Uppsala universitet. Programmets sista år skrev jag min masteruppsats, som handlade om ungdomars samhälleliga engagemang i sociala medier, och gjorde praktik på en managementkonsultbyrå i Stockholm. Efter examen fick jag en projektanställning på Länsstyrelsen i Uppsala län där jag jobbade med bland annat föräldrastödsinsatser samt doping- och tobakspreventionsarbete. Våren 2016 fick jag anställning på MPRT och här har jag varit i snart tre år.

Vilket är ditt bästa pol.kand-minne?

Åreresan våren 2015!

Vad på programmet har du haft mest användning av i ditt yrkesliv?

Alla smarta och spännande personer jag mötte på vägen och som utmanade mig och vidgade mina vyer.

Vilka tips skulle du ge till dem som funderar på att börja plugga, eller redan pluggar, pol.kand i Uppsala?

Våga ifrågasätta dina åsikter och dina förutfattade meningar. Engagera dig inte i saker bara för att det ”ser bra ut på cv:et” utan ägna dig åt det som får dig att må bra. Våga visa dig svag och våga be om hjälp när det känns tufft. Kom ihåg att vi är många andra som har gått samma väg som du gör just nu, och även om det känns tungt ibland så löser det sig i slutändan.

BILD BLOGG.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s